spår.jpg

Välkomna till Engelska Förskolan! 

 

På vår förskola är det viktigt att alla känner sig välkomna och att alla blir bemötta med respekt och vänlighet. Vi har ett nära och gott samarbete med barnens föräldrar. Vi har föräldraråd och intressegrupper. Likabehandling är viktigt för oss och vi försöker lyfta fram och ta tillvara på olikheter och kulturer. Med föräldrars hjälp firar vi Kinesiskt nyår, 17:e maj och Persiskt nyår samt andra kulturella event. 

Våra ledord är: 

GLÄDJE- På Engelska Förskolan lär vi oss samtidigt som vi har roligt. Våra aktiviteter och våra förhållningssätt ska vara glädjefyllda. Alla barn, kollegor, föräldrar och besökare ska känna sig välkomna och lika behandlade hos oss. 

 

RESPEKT- Vi välkomnar och respekterar varandras olikheter och ser dem som en tillgång  på vår förskola. Vi lär barnen respektera varandra genom att lära sig säga stopp och lära sig lyssna när någon säger stopp.Var och en ska ges möjlighet till inflytande. Vi tror att barn är kompetenta, att de kan själva och att de ska få upptäcka genom att pröva sina egna teorier och förundras över resultatet.  

 

EMPATI- Vi bryr oss om och tar hand om varandra. På vår förskola är vi förebilder för barnen. Genom att vi pedagoger visar att vi bryr oss om och respekterar varandra visar vi barnen hur vi behandlar och bemöter våra kompisar.